Undervisningen

Undervisning

HH rideskole er et sted, der lægger vægt på elevens sikkerhed, den sjove og lærerige undervisning, med engagerede og dygtige undervisere, samt søde og velpassede ponyer/heste.

 

En del af vores ponyer/heste går på løsdrift og er derfor ude hele døgnet. Det gør at de bliver rolige og afbalanceret og giver dem en god adfærd, som igen giver eleverne en god oplevelse, både i stalden og i undervisningen. De ponyer/heste som ikke går på løsdrift, er på fold mindst 8 timer om dagen, så de får mulighed for at socialisere sig sammen, inden rideskolen starter. De bliver passet med sundhedstjek, smed og tandlæge.

Vi har parter på vores ponyer/heste, de er med til at holde ponyen/hesten vedlige uddannelsesmæssigt. En del af rideskoleponyerne/hestene går også klubstævner med parterne.


På nybegynderhold har vi altid en underviser og en hjælper til eleverne, så de kan få den hjælp de har behov for, til at strigle og sadle ponyen/hesten op. Aldersgrænse for nye elever, har vi ikke, det er bare vigtigt for os, at I forældre hjælper de små, såfremt der skulle være behov for det.

Vores hold, prøver vi at dele op i nybegyndere, let øvet og øvede ryttere, samt voksenhold. I takt med at eleven bliver dygtigere, vurderer vi underviserer om eleven skal flytte hold, for at få mere udfordring. Vi tager en snak med jer forældre om hvordan det passer ind for jer. Det er vigtigt at eleven rykker op, så de stadig får noget ud af undervisningen. Hvis I som forældre har spørgsmål er i altid velkommen til at tage kontakt til underviseren.

 

I sommerhalvåret rider vi, så vidt det er muligt, på udendørsbane med hegn omkring og derudover rider vi ture i omegnen.


Vi har mellem 5 og 7 elever på hvert hold af gangen, så alle får noget ud af undervisningen..  

 

Eleverne rider i 20x40 ride hus, med spejle. I sommerhalvåret har vi en 20x60 m. udendørs ridebane, som vi bruger flittigt så snart vejret tillader det. Vi har en lille skov som vi gladelig bruger, samt vores marker når vejret tillader dette

Alle elever tilbydes at starte rideskolestævner, der afholdes ca. 2 gange om året. Programmerne tilpasses altid elevernes kunnen.

Vi er medlem af hestensværn og tilbyder vores elever at tage hestensværn´s mærker: hestemærke, striglemærke og sadelmærke.

 

Nybegynderhold - 25 min. undervisning .

 

Eleverne lærer at omgås ponyen/hesten, strigle og sadle op. Der bliver trænet med elevens balance, holdning, brug af hjælpere. Vigtigst af alt fortroligheden mellem rytter og pony/hest. Der leges også med pony games og bomme.

Når vejret tillader det bliver der trukket en tur i skoven og på markerne, hvor forældrene går ved siden af eleven.

 

Let øvet hold - 50 min. undervisning.

 

Eleven er ved at være god til at sadle op, mere fortrolig med omgangen med ponyen/hesten. Undervisningen er baseret på elevens holdning, brugen af hjælpere og balance træning. Eleverne kan selv sætte i skridt og trav, og så småt begynde at galopperer. 

Når vi rider på tur, gå underviseren ved siden af den forreste hest.

 

Øvede hold - 50 min. undervisning.      

 

Eleverne kan selv sadle op, selv trække ponyen/hesten over til ridehuset. Undervisningen er mere intens, der bliver lagt vægt på korrekt holdning og at hjælpere bruges rigtigt, øvelser rides i alle tre gangarter, der bliver trænet med overgange mellem gangarterne, parader og div. øvelser. Bomme og spring bliver øvet i trav og galop. De øvede elever indgår i ryttermærke- undervisningen, og når vi skridter til og af bliver der spurgt til rytterens sikkerhed, rytterens korrekte udstyr, ponyens adfærd osv.  

Underviseren tager selv en pony/hest med på ture, og her bliver der travet hvis underviseren er tryg ved holdets kunnen.       

 

 

Øvede unge piger

 

Her bruger vi dressurridningen fra start, eleven skal lære at smidiggøre hesten med korrekt bøjning, lære anholdninger, bagpartsvendinger; altså grundridningen er ved at være på plads. Her kan alt ske, springning, skovture, kvadrillieridning osv.   

Gennemgang af ryttermærker, korrekt holdning, korrekt brug af hjælpere, div. øvelser, balance træning og ridning over små forhindringer. På ture tager underviseren også en pony/hest med, hvis holdets kunnen er til det. 

 

Voksenhold

 

Vi tilbyder voksen ridning et par gange om ugen, vores hold er blandet af ryttere på flere niveauer. Derfor er undervisningen individuel, alt efter hvad rytteren kan.

Undervisning bliver tilrettelagt så alle få mest muligt ud af den.
Vi rider på ture, når vejret tillader dette og i takt med holdets kunnen tager underviseren også selv en pony/hest med og igen hvis holdets kunnen er til det, bliver der også travet på turen.